آرشیتکت : هومن بالازاده
موقعیت مکانی : جزیره کیش - ایران
مدیر پروژه : شهرام سیفیکار
مسئول طراحی : حسامالدین فنا
دستیاران طراح : نوشین عطروش - ماهان شیرازی - نینا بازغی
تحلیلگر محیطی : مطهره خزایی
مشاور : گروه طراحی هوبا
مشتری: شرکت ایران دریا کیش
اگرچه جزیره کیش در حال حاضر یک منطقه در حال توسعه است، میتوان آن را بهعنوان دو منطقه اصلی دید : یکی منطقه توسعه یافته طی سالهای پیش و دیگری منطقه در حال توسعه. این پروژه یک مجموعهی هتل و اداری است که توسط هومن بالازاده و تیم وی در آستانهی منطقه در حال توسعه و منطقه توسعه یافته قرار دارد. این نقش، همبخشی با دو منطقه را تسهیل نمود و همچنین بهطور موثری در توسعههای آتی کاربرد دارد.
سیستم حمل و نقل پروژه شامل دو مجموعه موازی خیابان است که توسط یک مجموعهی قائمهی دیگر به هم وصل میشوند. سایت در جاده ساختاری اصلی قرار دارد که دسترسی به آن را آسان کرده و از جاده اصلی قابل مشاهده است . بهعلاوه، قرارگیری در تقاطع یک خیابان ارتباطی و جاده اصلی شهر نیز میتواند از ویژگیهای مهم پروژه باشد.
سه نقطه تمثیلی در طرح جامع کیش وجود دارد. این پروژه، یک برج دوکارهی 23 طبقهای است که دندانهدار شده تا نقشی تمثیلی در منطقه و شهر ایفا کند. براساس این سه دلیل، این پروژه مایل است که طرحی تمثیلی در کیشِ آینده باشد.
پروژه این پتانسیل را داراست تا براساس برنامه کارکردی و محل قرارگیریاش در شهر، بهعنوان یک ساختمان تمثیلی در جزیره کیش باشد. برای ایجاد طراحی اولیه، ما دو فعالیت متفاوت را برگزیدیم:
1- داشتن یک تاثیر شهری و دستیابی به یک وید قابلتوجه شهری؛ ما یک فُرم U شکلِ شناور را در ارتفاع بالاتر طراحی نمودیم.
2- ایجاد تاثیر بر محیط شهری پروژه، ما یک فرم U شکل دیگر را ایجاد کردیم که از سطح زمین شروع میشد.
تقاطع ویدهای این دو فرم، یک وید داخلی ایجاد نمود که این دو را به هم و به محیط شهری پیوند میدهد. در مرحله بعدی، ما هر دو وید را از یک طرف بستیم تا فضای فروش بیشتری را ذخیره کنیم و خصوصیبودن (privacy) کل پروژه را نیز حفظ نماییم.
تکنیک اصلی برای طراحی فرم، تفریق بود. در ابتدا، ما المان را بهعنوان یک انفصال مخروطی از حاشیه سایت درنظر گرفتیم که درعین حالی که بالا میرود تا فاصلهای معقول از ساختمانهای مجاور بسازد، عقب میکشد ، در مرحله دوم، ما ویدهای Uشکلِ پیشگفته را از این افصال پایهای تفریق کردیم. درنتیجه، ما شکلی دیاگرامی را پروراندیم که براساس اسناد اولیه، به حوزه مجاز دست یافت .
شکل نهایی، دو تِمِ متفاوت دارد که دومی الهامبخش ما در طراحیِ نما بود. اولی چهرهی در معرضِ دید پروژه است که یک ایده مسطح هندسی است. تم دوم که در درون قرار دارد ویدی داخلی شامل پلتفرمهای عمومی است. برای شکلدهی نمای نهایی، ما یک شبکه توری یکسان را کسب کردیم که از لایه بیرونی به لایه درونی رشد میکند. ما یک پوسته رویهم قرارگرفته را بر شبکه توری در نظر گرفتیم که رنگ، ساخت، بازشوها، الگو و غیره را دگرگون میکند و براساس تم دوگانهی شکل نهایی است.
این دگرگونیها و سایر موضوعات طراحی مانند دسترسی به نیروی خورشیدی، سایهاندازی مطلوب، تهویه، نیاز به چشمانداز (در هتل) و در دید بودن (برای فروشندگان) ما را به نمای ارائه شدهی پایانی هدایت نمود.