جهت دريافت کاتالوگ ميبایست لاگين نموده و یا پس از ثبت آدرس ايميل در فرم مربوطه، کاتالوگ را دريافت نمائيد، لطفا روش دريافت کاتالوگ را انتخاب نمائيد:
لیست قیمت و کاتالوگ پارکت ، شرکتهای معتبر عرضه کننده پارکت ، چگونه پارکت مناسب را انتخاب کنیم . مشاهده پروژه های اجرا شده پارکت . انواع پارکت ، مقایسه کیفیت و قیمت . در چه فضاهایی از پارکت استفاده کنیم . طرح های مختلف ابعاد گوناگون
پارکت نوعی کفپوش چوبی است که عموما در فضاهای داخلی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد ، کلمه پارکت از لغت فرانسوی Parchet به معنای فضای کوچک احاطه شده ، گرفته شده است ، از گذشته های دور استفاده از کفپوش پارکت رواج داشته است ، تفاوت اصلی پارکت های امروزی در این است که دیگر نیازی به استفاده از چسب ندارند و به صورت کلیک در یکدیگر قفل میشوند در حالی که در گذشته قطعات پارکت که ممکن بود شامل قطعات ریز و درشت و یا پازلی باشند بر روی کف اصلی چسبانده میشدند ، گرچه امروزه نیز هنوز از همین سیستم در بعضی پارکت ها استفاده میشود .
باید دقت کرد که پارکت را با لمینت اشتباه نگیریم ، در واقع پارکت از چوب طبیعی به وجود آمده در حالی که لمینت محصولی صنعتی و غیر طبیعی است و از صفحات ام دی اف و یا اچ دی اف تشکیل شده است ، لازم به ذکر است که امروزه لمینت هایی با روکش چوب طبیعی نیز وجود دارند که تا حدودی خصوصیات پارکت لمینت را همزمان داراست .
دسته بندی انواع پارکت از چندین طریق امکان پذیر است
بصورت کلی بهتر است از چوب های سخت برای پارکت استفاده شود ، انتخاب نوع چوب پارکت بستگی به عواملی نظیر مقاومت مورد نیاز بسته به میزان رفت و آمد ، طراحی فضای مذکور و انتخاب رنگ طبیعی چوب و هزینه تمام شده آن دارد ، عمدتا پارکت از چوب درختانی نظیر بلوط ، گردو ، راش ، بامبو و غیره میباشد .
بعضی پارکت ها تنها از یک لایه چوب طبیعی تشکیل شده اند که عمدتا به صورت چسبی بر روی کف نصب میشوند در حالی که پارکت هایی نیز وجود دارند که از چندین لایه که تماما چوب هستند تشکیل میشوند ، اینگونه پارکت ها به صورت کلیک در یکدیگر قفل شده و بر روی کف نصب میگردند .
انواع طرح پارکت عامل دیگری برای دسته بندی میباشد ، طرح پارکت به دو عامل بستگی دارد ، یکی نوع برش قطعات که میتواند مستطیلی ، مربعی ، لوزی و غیره باشد و دیگری طرح چوب بکار رفته در پارکت است .
تنوع ابعاد در کفپوش های چوبی بالاست ، پارکت های مستطیلی عموما طول هایی بین 60 تا 120 سانتی متر و عرض هایی از 5 تا 40 سانتی متر دارند و پارکت های مربع شکل در ابعاد گوناگون 40*40 ، 60*60 ، 80*80 و 100*100 موجود میباشند ، پارکت با قطعات ریز نیز موجود است .
عموما دو سیستم نصب در پارکت وجود دارد
در این سیستم پارکت ها توسط چسب مخصوص پارکت بر روی کف نصب میشوند ، از مزایای این سیستم نصب میتوان به عدم حرکت پارکت به مرور زمان اشاره کرد و از معایب آن میتوان به سختی نصب ، عدم امکان استفاده مجدد در فضایی دیگر و آسیب دیدگی کف زیرین در صورت نیاز به برداشتن پارکت اشاره کرد ، در این سیستم نصب پس از نصب باید از ساب و لاک پارکت استفاده کرد تا همه چیز تمیز و یکدست باشد و معمولا هر از چند سال یکبار ساب و لاک پارکت مجددا مورد نیاز میباشد .
در این سیستم ابتدا فوم سایلنت بر روی کف انداخته میشود و قطعات پارکت از یک گوشه شروع شده و یکدیگر قفل میشوند ، از مزایای این سیستم میتوان به امکان استفاده مجدد پارکت و عدم آسیب دیدگی کف اصلی اشاره کرد و شاید تنها ایراد آن این باشد که در صورتی که یک قطعه آسیب دید باید کل سیستم باز شود تا آن قطعه را خارج کرد ، عمدتا این نوع پارکت ها نیاز چندانی به ساب ولاک ندارند ، برای نصب پارکت از هر سیستمی که استفاده شود ، باید نکات زیر مدنظر قرار بگیرد
1- کف اصلی کاملا تراز باشد چرا که در صورت تراز نبودن کف به مرور زمان درزهایی بین پارکت دیده خواهد شد
2- هر کجا پارکت یا متریال دیگری به دیوار میرسد حداقل 4 میلیمتر درزانبساط مورد نیاز است چرا که چوب اصطلاحا بازی میکند
درز های انبساط در کناره ها توسط قرنیز و در مجاورت متریال های دیگر توسط گرده پوشانده خواهند شد
3- هیچگونه فاصله ای نباید میان قطعات پارکت نصب شده وجود داشته باشد ، بدون شک استفاده از نصاب ماهر و برندهای معتبر پیشنهاد میشود
نگهداری پارکت
در مورد پارکت باید موارد زیر را مدنظر داشته باشید :
- پارکت نباید در مجاورت رطوبت قرار بگیرد چرا که چوب طبیعی است و آسیب پذیری بالایی دارد
- برخورد اجسام نوک تیز به پارکت آسیب میرساند
- - پارکت قابل اشتعال است و در مکان هایی که امکان حرارت بالا وجود دارد نباید از پارکت استفاده کرد
- پارکت هایی که به صورت چسبی نصب میشوند باید ساب و لاک پارکت بر روی آنها اجرا شود و هر از چند سال یکبار نیزاین عمل تکرار گردد
اولین نکته در انتخاب پارکت نوع چوب بکار رفته در آن است ، عوامل متعددی بر روی این مساله تاثیر گذار خواهند بود از جمله میزان تردد بر روی پارکت ، که هرچه تردد بالاتر باشد باید از پارکت هایی با چوب سخت تر استفاده کرد ، در صورتی که میزان تردد مساله مهمی نباشد ، رنگ و طرح پارکت مساله بعدی است ، اگر فضای معماری شما روشن است بهتر است از پارکت های تیره استفاده کنید و در صورتی که فضا تیره است از پارکت های روشن استفاده کنید و حتما رنگ قرنیز بکار رفته شده با پارکت همخوانی داشته باشد ، بهتر است برای فضایی که با پارکت کفپوش شده است از قرنیز چوبی استفاده شود
مساله بعدی سیستم نصب است که در انتخاب پارکت تاثیر گذار است و اینکه کدام یک برای فضای شما مطلوب تر است ، استفاده از چسب یا کلیک ؟ و نکته آخر در هنگام انتخاب پارکت شناسایی برند معتبر عرضه کننده پارکت است ، حتما از عرضه کننده پارکت بخواهید پروژه های اجرا شده خود که ترجیحا چندین سال از اجرای آنها گذشته است را به شما نشان بدهند ، عدم باز شدن درزها عدم باد کردگی و عدم تغییر رنگ از نکته هایی هستند که باید در پروژه های آنها مدنظر قرار دهید .
عموما پارکت در فضاهایی استفاده میشود که طراح میخواهد نوعی گرما به فضا ببخشد ، و فضا را قدری صمیمی تر کند برای مثال در فضایی که نیاز به آرامش است استفاده از پارکت پیشنهاد میشود ، عمدتا پارکت در فضاهای مسکونی پرکاربردتر است به خصوص در کف اتاق خواب ها ، همچنین هرکجا احتیاج باشد که اندکی از حس صنعتی فضا کاسته شود و حس طبیعت به آن اضافه شود میتوانیم از پارکت استفاده کنیم ، به یاد داشته باشید که در فضاهای مرطوب از پارکت استفاده نکنید .
پارکت های موجود در کشور به دو دسته داخلی و وارداتی تقسیم میشوند و عوامل متعددی بر قیمت پارکت تاثیر گذار است ، هرچه چوب به کار رفته شده در پارکت مرغوب تر باشد قیمت پارکت بالاتر خواهد بود ، در مدل وارداتی فروش پارکت باید حتما میزان موجودی فروشنده چک شود ، شما میتوانید قبل از خرید پارکت از شرکت های مختلف استعلام بگیرید و به یاد داشته باشید که حتما کیفیت و قیمت پارکت را در کنار یکدیگر در نظر بگیرید .