کافی‌شاپ ام اثر هومن بالازاده
1394/4/24

آرشیتکت : هومن بالا زاده
تیم طراحی : بهرام افسری – میلاد فرجی
پیمان کار : ژوبین یغمایی
کارفرما : برادران ظهوری
عکاس: پرهام تقی اف
موقعیت مکانی : تهران
سطح اشغال: ۷۵ متر
سال ساخت : 2009

این پروژه در ابعاد 5*5/10 متر (52 مترمربع) و در طبقه دوم یک مرکز خرید واقع گردیده. اولین مساله کارفرما برخورداری از کیفیت طراحی منحصر به ‌فرد با بودجه‌ای اندک بود. در این پروژه، هدف ما ایجاد فضایی یک‌پارچه با کیفیت‌های فضایی متفاوت در محدوده‌ای اندک بود.

چالشهای طراحی

1- با توجه به ابعاد فضا (52 مترمربع) و ارتفاع 5/4 متری، یکی از چالشهای اصلی ما، کاهش تشدید صوت از طریق شکست اصواتی که از صحبت‌های افراد(حدود 42 نفر) ایجاد می‌شد، بود.
2- نگرانی بعدی، دست‌یابی به راه‌حلی برای ایجاد چشم‌اندازهای چندگانه ازهر نقطه کافی‌شاپ بود. درحالی‌که افراد در حال حرکت هستند یا از نقاط مختلف استفاده می‌کنند، بتوانند چشم‌اندازهای غیر مشابهی را از هر زاویه ببینند.
3- مورد بعدی ، چگونگی ایجاد فضای متجانس از یک ساختار یکپارچه بود.
4- درنهایت، آسان‌سازی روش ساخت براساس توانایی‌ها و فن‌آوری‌های موجود و هم‌زمان کاهش هزینه مواد و فن‌آوری ساخت، یکی دیگر از دغدغه های ما بود.

پروژه از لحاظ کارکردی به دو منطقه آشپزخانه و سالن اصلی تقسیم می‌شود. براساس حجم مربعی فضا المانهای معماری به دو بخش اصلی تقسیم شدند:

الف) دیوار شمالی- جنوبی و سقف
ب) دیوار شرقی- غربی، ورودی، دیوار انتهایی و کف

در بخش الف براساس چالشهای مطرح شده، تلاش کردیم تا دیوارها - سقف و نیز عناصر نورپردازی را با یکدیگر یکپارچه کنیم. از آنجا که این بخش تعریف کننده سالن اصلی بود،در این بخش تلاش داشتیم تا از روش نورپردازی غیرمستقیم استفاده کنیم .در این بخش سقف -دیوار و نورپردازی با یکدیگر ادغام شدند . روش ایجاد حجم این بخش، براساس تبدیل هندسی دو منحنی نسبت به هم بود. این روش باعث شد تا پرسپکتیوهای مختلفی در هر نقطه از فضا توسط این صفحه سه بعدی به ‌وجود بیاید.

در مرحله بعدی، برای ساخت آسان‌تر و جذب بهتر صدا، ما صفحه سه بعدی را به بخش‌های متقاطع افقی تقسیم کردیم. عناصر نورپردازی که فیبرهای LED هستند، بین این بخش‌ها قرار داده شد. با این روش، ما نور اصلی فضا را به‌گونه‌ای غیرمستقیم فراهم نمودیم. به این ترتیب حالتی آرامش‌بخش از نور در فضا ایجاد شد. برای کاهش هزینه‌ها، منحنی‌های بخش‌های مختلف در مقیاس واقعی چاپ شده وفریمهای آلومینیومی روی این منحنی ها خم داده شدند و در نهایت با پنل‌های گچی کناف پوشانده شدند. پوشش نهایی پنل‌های گچی، رنگ اکریلیک بود. هزینه اجرای سقف با نورپردازی درمقایسه با سایر روش‌های ساخت بسیار کم‌ترشد .با این ایده ما متریال ارزان قیمت را در سقف و بخش زیادی از دیوار به وجود آوردیم.

در بخش (ب) مواد مورد استفاده محدود به چوب‌های تیره‌ای بود که دیوار ورودی، کف ، کانتر و آشپزخانه را به هم وصل می‌نمود. شکل ورودی و دیوار کانتر تحت‌تاثیر منحنی‌های مولد بخش الف بود. بخش ب، بخش الف را به‌گونه‌ای تکمیل می‌کند که گویی قطعاتی از پازل درکنار هم قرار گرفته و فضای مکعبی را ساخته‌اند.

برای پرهیز از تعدد مصالح، ایده پروژه در بخش انتخاب مصالح از دو رنگ و متریال شکل گرفته که به دو قسمت اصلی میتوان تقسیم کرد. 

بخش الف، مصالح محدود به روکش سفیدرنگی شد که سقف و دیوارها را پوشش می‌داد و در بخش ب چوب تیره‌رنگ و مبلمان ساخته‌شده از چوب تیره و چرم قهوه‌ای بود. منطق استفاده از انتخاب چوب تیره‌رنگ، حذف تنوع بافت و رنگ‌های موجود در خود چوب است، تا کیفیت فضایی و گردش نور را در فضا را تشدید نماید.

پيشنهاد iranArchitects - محصولات ساختمانی

jam-coffee-table
nobili-sole

Nobili Sole SO130118

گلزار هوم Nobili

شیرآلات و تجهیزات سرویس بهداشتی

مشــــــاهده

karman-ululi

Karman Ululi

تی سرا ti serra

بوتیک روشنایی تی سرا

مشــــــاهده

پيشنهاد iranArchitects - برندهای ساختمانی

پيشنهاد iranArchitects - محصولات به‌کار رفته در پروژه‌ها

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت جهت ایران‌آرشیتکتز محفوظ ميباشد.