1395/3/19
عنوان پروژه: سینا پلازا
محل پروژه: شهر پکن، چین
سال ساخت: ۲۰۱۵
سینا پلازا محل استقرار دفتر اصلی کمپانی سینا در کشور چین می باشد. این شرکت اداره کننده وبسایت سینا دات کام و شبکه اجتماعی وبیو می باشد که روزانه بیش از ۸۵ میلیون کاربر اختصاصی دارند.
این پروژه شامل یک بخش فوقانی به مساحت ۷۶۵۰۰ متر مربع و یک بخش زیر زمینی به مساحت ۴۸۰۰۰ متر مربع می باشد. حدود ۵۵۰۰۰ متر مربع آن شامل دفاتر باز، سالن های کنفرانس و ملاقات، فضاهای نمایشگاهی، فضاهای رفاهی و سرگرمی کارکنان، رستوران و سوپر مارکت می باشد.
پروژه در پارک فنآ وری ژانگ گوان در شمال غربی شهر پکن واقع شده است. قطب فنآوری که غالباً بعنوان دره سیلیکون چین از آن یاد می شود. این منطقه دسترسی بسیار خوبی به حمل و نقل عمومی پکن دارد. طوری طراحی شده که تراکم پایینی داشته باشد و ارتفاع ساختمان ها به ۳۲ متر محدود شده است.
در طراحی ساختمان مفهوم بی حد و مرز (بعنوان پیشرفت در فنآوری رسانه ای و اطلاعات) در نظر گرفته شده است. فرم ساختمان بصورت نماد بی نهایت «∞» طراحی شده است. شکل طراحی ساختمان بگونه ای است که بیشترین میزان انعطاف پذیری را داشته باشد تا در صورت نیاز بتوان به راحتی فضاهای آن را تغییر داد.
مسیر دسترسی عمودی فضاها در چهار گوشه ساختمان تعبیه شده است و از طریق دهلیز مرکزی به هم مرتبط هستند. مسیر دسترسی داخلی بصورت نماد بی نهایت می باشد که باعث می شود کارکنان دورترین فاصله ساختمان را در کمترین زمان طی کنند.
سطح اول: ورودی شمالی بعنوان دسترسی اصلی برای کاربران ساختمان است. این ورودی بوسیله پوشش گستره منحنی مشخص شده است. پس از ورود فضای لابی به دهلیز اصلی منتهی می شود. در مجاورت ورودی شمالی فضاهای کنفرانس با اتاق های ملاقات قرار گرفته اند. در این طبقه همچنین مرکز ورزشی، اتاق سرگرمی کارکنان و فضاهای نمایشگاهی قرار گرفته است.
سطح دوم: اتاق های ملاقات مدور با تجهیزات کنفرانس و فضاهای مربوط به دفاتر کارکنان قرار گرفته است.
سطح سوم تا پنجم: دفاتر کارکنان، فضاهای آموزشی و فضاهای همکاری قرار گرفته اند.
سطح ششم: دفاتر مدیریت و کارکنان ارشد شرکت در این طبقه قرار دارد.
سطح ب ۱: اتاق های مصاحبه، فضاهای چند رسانه ای، سالن سخنرانی ۲۰۰ نفره و رستوران به ظرفیت ۱۳۰۰ نفر که به دهلیز اصلی وصل می شود، در این طبقه قرار دارند.
سطح ب ۲: شامل پارکینگ، فضاهای خدماتی و مرکز داده ها می باشد. طراحی ساختمان با هدف ایجاد یک ساختمان سازگار با محیط زیست و کاربر پسند انجام شده است. این ساختمان دارای کمترین جذب حرارت خورشیدی و بیشترین تهویه طبیعی می باشد. همچنین استفاده از نور طبیعی بخصوص در لابی و دفاتر پیرامون دهلیز باعث کاهش چشمگیر مصرف انرژی جهت تأمین نور ساختمان شده است.