گروه معماری اشعری | آپارتمان مسکونی شیمی گیاه "پشت و رو"
آپارتمان مسکونی شیمی گیاه "پشت و رو"
محل اجرا: شیراز، بلوار صنایع 
معمار اصلی: امیرحسین اشعری
کارفرما: روح الله صفری
همکاران طراحی: زهرا جعفری، الناز امینی خانیمنی، احسان شبانی، زهرا رحیمی، احسان سرشناس
کاربری: مسکونی 
اجرای پروژه: گروه ساختمانی تچرا، احسان سرشناس
اجرای سازه: گروه ساختمانی تچرا
طراحی تاسیسات: گروه ساختمانی تچرا
نظارت پروژه: امیرحسین اشعری
گرافیک: زهرا جعفری ، سارا ناظمی، افشین اشعری
سه بعدی: امیر ایرانی دوست حقیقی، مصطفی یکترزاده
لنداسکیپ: احسان شبانی، زهرا رحیمی
مطالعات: الناز امینی خانیمنی
هماهنگ کننده: اسما سیرجانی اصل
عکاسی پروژه: پرهام تقی اف 
تاریخ طراحی: 1396
تاریخ پایان ساخت: 1399
مساحت/زیربنا: 2000 متر مربع

توضیحات:
پروژه شیمی گیاه یک آپارتمان مسکونی ساخته شده بود که به مدت چندین سال خالی از سکنه باقی مانده بود و مالک جدید تصمیم به تغییرات جزئی در پوسته نما داشت. با تعامل بین کارفرما و تیم ما، تصمیم به تغییر عمده در فضاهای داخلی و نماهای آپارتمان گرفته شد.
آپارتمان مذکور از دو دسترسی شمالی و جنوبی کاملا متفاوتی برخوردار بود. با توجه به عوامل اثرگذار متفاوت بر هر یک از نماها و همچنین در ارتباط نبودن دو نما، هر جبهه تصمیم گرفته شده که به صورتی طراحی شود که پاسخگو نیازهای همان سمت باشد. با وجود تمامی  تمایز ها سعی شده در انتخاب المان ها، رنگ، متریال و... به اشتراکاتی برسیم که هر نما به مثابه دو عضو یک خانواده باشد ولی با شخصیت کاملاً مستقل.

نمای شمالی :
نمای وضع موجود در جبهه ی شمالی، نمایی شکسته و منقطع بود و به جهت باریک بودن کوچه در این سمت، ساختمان از ابتدای کوچه دیده نمی شد. ما با ایجاد بازشوهای حجمی در جهات مختلف سعی در پر کردن فضاهای خالی ناشی از نمای شکسته و ایجاد  انسجام در آن داشتیم. جهت گیری متفاوت این بازشوها علاوه بر امکان بهره مندی از مناظر متفاوت شهری، امکان تبدیل سطحی دو بعدی را به نمایی حجمی فراهم کرد و شهروندی که در حال عبور از کوچه باریک است می تواند ارتباط بصری بیشتری با این جبهه برقرار کند. به علاوه این چرخش در قاب پنجره ها امکان کنترل و استفاده از نور مطلوب خورشید در قسمت هایی از نما که در جهت شمال شرقی بودند را فراهم می کرد.

نمای جنوبی:
برخلاف بخش شمالی، کوچه در قسمت جنوبی عریض بود و دید و منظر گسترده تری در اختیار می گذاشت. در این جبهه با خلق یک شبکه فلزی امکان جایگذاری بازشوهای آکاردئونی مشبک متحرک و پوشش گیاهی فراهم شد که باعث کنترل دید و نور جنوب به فضای داخلی می شود. این بازشوهای متحرک امکان تغییر حالت به ساکن آن واحد نسبت به خواسته آنها در فصول مختلف می دهد.
در طراحی حیاط این مجتمع تلاش اصلی ما این بود که بتوانیم فضایی خلق کنیم که از مدل حیاط های آپارتمان متداول خارج شویم. بدین جهت سعی کردیم با خلق محیطی تعاملی، قابلیت استفاده از آن برای گروه های سنی مختلف را فراهم آوریم.
سنگ های به کار رفته در نما در کف حیاط تا پیاده رو در خارج مجتمع امتداد می یابد. سکوهای طراحی شده علاوه بر امکان نشستن، در بخش هایی قابلیت بازی کردن به عنوان سرسره برای کودکان فراهم می آورد. طراحی فضاهای بازی چون سرسره و تاب در این حیاط علاوه بر کودکان، امکان تعامل سایر ساکنین را نیز فراهم می کند.  در طراحی جداره متصل به خیابان سعی شد به صورتی شفاف در نظر گرفته شود که ارتباط تنگاتنگی بین درون و بیرون مجموعه شکل گیرد.

پيشنهاد iranArchitects - محصولات ساختمانی

modo-01

+MODO

poggenpohl

پوگن پول کابینت آشپزخانه محصول آلمان

مشــــــاهده

silk-collection
silk-collection

پيشنهاد iranArchitects - برندهای ساختمانی

وانیتار Kriskadecor

وانیتار Kriskadecor

زنجیر دکوراتیو محصول اسپانیا

دریافت کاتالوگ

مشــــــاهده

سیستم های هوشمند صبا

سیستم های هوشمند صبا

اتوماسیون ساختمان و هتل، تجهیزات حرفه ای صوتی و سیستم نورپردازی

دریافت کاتالوگ

مشــــــاهده

وانیتار  Tilo

پيشنهاد iranArchitects - محصولات به کار رفته در پروژه ها

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت جهت ایران آرشیتکتز محفوظ ميباشد.